2013. 04. 08.

Geostellar - Közösségi hálózat napelemekre nyitott háztulajdonosoknak


Most akkor legyen napelem vagy nem?
Kíváncsi vagy neked megérné-e napelemet telepíteni a háztetőre vagy a kertbe?
Valaki mondja már el milyen támogatás jár egy napelemes rendszer kiépítéséhez?
Jó volna látni mennyivel csökkentheted az ökolábnyomodat?


Kérdéseiddel nem vagy egyedül. 

Aki csak kíváncsiságból vágna bele egy napelemes rendszer kiépítésébe, hamar elrettenhet az összetett megtérülési számításoktól, a támogatási rendszer komplexitásától a kivitelezési adminisztrációtól.
A Geostellar, a fenntartható energia hálózat (the Sustainable Energy Network) nem csak ezekre a kérdésekre ad egyedi elemzésben választ, de bátorítást és ihletet meríthetsz mások (akár a saját településeden élők) tapasztalataiból, realizált megtakarításaiból.


A rendszer a megadott cím alapján a Google Maps-re navigál, ahol bejelölöd a háztetődet. Ez alapján kiszámolja a várható beruházási igényt, a területen rendelkezésre álló támogatási források mértékét, a várható megtérülési időt és a megtakarított szén-dioxid kibocsátást. Ha a térkép alapján nem egyértelműen beazonosítható a háztető, akkor egy rövid adatlap kitöltése után a cég tanácsadói pontosítják az adatbázis elemzését.
A közösség tagjai megosztják saját napenergia beruházásuk státuszát, és személyes élményeiket a Geostellar közösségi alkalmazásán keresztül, ami facebookon és Google+-on keresztül is elérhető.


A rendszer egyetlen általam ismert működési rendellenessége, hogy csak az Egyesült Államokban elérhető…